lördag 24 januari 2009

Grubblaren....

Min bror är skild sedan ett par år tillbaka. I dag vid frukost bordet frågade Rasmus vad det var som min bror och hans ex bråkade om. Jag fattade inte riktigt vad han menade och tänkte att han kanske hade snappat upp något som vi vuxna hade pratat om. Men han menade, vad de hade bråkat om, när de skulle skiljas. Försökte lite tafatt förklara att de kanske inte tyckte om varandra längre. Att de tyckte så olika om saker att de kanske bråkade om det....Ja, F-N, det är inte lätt att förklara för en 5 åring, när man inte själv riktigt förstår varför folk skiljer sig. Frågade honom varför han undrade det, om han var rädd för att vi skulle skilja oss. Ja, svarade han!! Förklarade för honom att jag och pappa tycker ju jätte mycket om varandra och vi bråkar ju aldrig!! Svaret nöjde han sig med och åt sen glatt upp sin frukost. Oj, oj, min lilla grubblare tänkte jag, du kan vara lugn, jag och pappa ska alltid hålla ihop!!

torsdag 22 januari 2009

Vi vill ha tillbaka vår säng!!

05.20 vaknade jag av att någon slamrade i köket.....Det var Tilda som höll på att duka fram frukost till sig! Ropade till henne att hon skulle komma in till mig och lägga sig ett tag till, sa att det var mitt i natten. När klockan ringde, 40 minuter senare, flög hon upp ur sängen, har antagligen bara legat och väntat på att det skulle bli morgon. Hon sa -Men mamma, jag har sovit hela natten i min säng!!
Det är nämnligen så att vi har börjat köra med ett belöningsystem, för att få tillbaka vår säng. Lars har sagt till barnen att de ska få en överaskning, om de är duktiga och börjar sova hela natten i sina egna sängar. Rasmus och My har klarat det fint, men Tilda vill gärna komma på natten. I går pratade jag lite med Tilda om detta och förklarade detta med överaskningen för henne. Det skulle klart kännas lite tufft för henne om Rasmus och My skulle få och inte hon!
Därför har hon säkert ansträngt sig för att klara det denna natten och därför tyckte hon väl att det var morgon 05.20!!!

onsdag 21 januari 2009

Snart är det FREDAG....

Är inne och jobbar på min andra termin i skolan. Jobbar som elevassistent. Och jag trivs så himla bra med det, önskar att jag hade en fast tjänst där, men tyvärr så tar det slut när vi kommer fram till sommarlovet......Både eleverna och gänget jag jobbar med är toppen och arbetstiderna är kanon! Trivs med att känna -JIPHIE, det är fredag!!! Jobbade mycket helg tidigare och då flyter liksom bara veckans dagar ihop. Och sen funkar det inte riktigt med sådana arbetstider, eftersom Lars jobbar skift.
Har funderat mycket på framtiden!! Börja plugga?Kanske till förskollärare? Eller gå tillbaka till mitt gamla jobb, med oregelbundna arbetstider? Saknar mina gamla arbetskamrater lite då och då!! Ja, jag vet inte hur jag ska göra. Fortsättning följer........

tisdag 20 januari 2009

Viktminskning på gång!!

Barnbidraget har kommit......Tjoho!! I morgon ska jag i väg efter jobb och stor handla. Här är så tomt i kylen, så att det ekar. Inte riktigt kanske, men nästan! Men det blir lite som en utmaning, när man ska försöka att få ihop en middag!!.
Förra veckan började jag mitt lite nyttigare liv! Hade tänkt att försöka gå ner ett antal kilo, som tyvärr har smugit sig på. I måndags var det dags för första vägningen, -2,8 kg. Guuud vad jag har varit duktig, om jag får säga det själv. Jag har inte gjort några drastiska ändringar, bara skippat små ätandet, inget godis, inga kakor, inga mackor och bara en portion. Annars äter jag samma mat som förr!! Kör på hårt nu i början, men sen hade jag väl tänkt att försöka släppa lite lagom på det. Det jag saknar mest är nog "fredags fikan", på jobb!!!!

söndag 18 januari 2009

Då var det söndag.......igen!!

I morse lyckades jag faktiskt att få till en liten sov morgon. Ända tills 08.15.....Kan låta tidigt, men går man upp 05.40, resten av veckan, så är det guld värt med de extra timmarna!!
Tänk så mycket trevligare allt blir om man får börja dagen rätt!
I förmiddag så har jag och barnen bara tagit det lugnt här hemma. Skönt med inga "måsten".
Rasmus hoppade ur pyjamasen lagom till lunch. Då hade jag tjatat på honom ett bra tag. Men sen tänkte jag, att vad gör väl det, om han så skulle gå i pyjamas hela dagen, det tar han ju ingen skada av. Det är ju skönt för honom ,att verkligen få känna att det är helg!!
I eftermiddag har vi besökt våra vänner, Viggo, Vivan och Anne. Det blev en trevlig eftermiddag med mycket lek och god fika!! Hoppas att vi inte lämnade allt för stor röra efter oss, Anne?
När vi kom hem igen, så började jag att fixa med kvällsmaten. Rasmus dök ner framför tvn och My och Tilda sprang upp där uppe och började leka. Jag hörde hur tjejerna skrattade och lekte där uppe så jag passade på att få njuta av att få laga middagen i lugn och ro, för en gångs skull!! Rätt som det var så kom My ner. Hon berättade att det var fullt med vatten på golvet på deras rum...........Vilken fart jag fick!! Det visade sig att Tilda hade hämtat vatten i muggar och tänkt att hon skulle fylla badbaljan, som finns på "skötstationen", till dockorna. Bara det att hälften hade hamnat på golvet. Suck och stön, det var bara till att börja torka. Men, men, nu blev där i alla fall rent och snyggt på golvet! Tog mig ett snack med Tilda och hon lovade att aldrig mer göra om det....Kanske ska tillägga att denna helgen har vi även pratat om att man inte ska klippa med saxen i håret och heller inte bada nallarna i vasken!