lördag 18 april 2009

Fortsättning Vivi...

Lars var i väg i går med Vivi och det visade sig att hon hade livmoderinflammation.
Fick penicillin till henne + tre sprutor, så att livmodern ska dra i hop sig. Hon fick en spruta i går och i förmiddag var jag där med henne och fick den andra och den sista ska hon få på fredag. Vi håller tummarna för att detta ska hjälpa!!
Tyvärr är det så att detta troligtvis kommer tillbaka nästa gång hon löper och då vet jag inte riktigt hur vi ska ställa oss, kanske det får vara slut då....snyft!!
Ja, som sagt, vi håller tummarna!!

torsdag 16 april 2009

Hos vetrinären!

Första besöket på djursjukhuset är avklarat!
Var där i går med henne, kom dit lite innan 16 och körde därifrån 22.30. Suck, det var drygt, må ni tro!! Hade sån "träsmak"....
Vetrinären röntgade och tog blodprover. Kollar efter ev. livmoderinflammation. Lars ska in med henne i morgon igen, för att ta ultraljud. Kunde inte se något på röntgen, mer än kanske en förstorad lever....
Hoppas på att få veta mer i morgon!!

Var i väg på mitt gamla jobb i e.m och var med på schema möte. Det var dax att slåss om tiderna till sommaren. Blev väl rätt nöjd, rör sig bara om 3 veckor, som jag ska jobba, resten ska jag ha semester!!! Så himla gött!!!
Kul att träffa det "gamla gänget" igen!
MEN, direkt blev det strul med helg-tiderna, fick ringa mamma och boka in barnvakt, så att jag kunde gå in och jobba den helgen Lars också jobbar.
Och detta rörde sig ändån bara om 3 veckor....Suck!!

I morgon är det fredag, gott folk!! Ha en bra helg!!

måndag 13 april 2009

När är det dags min vän.....


Min älskade hund, Vivi, har blivit gammal! Hon blir 13 år i sommar.
På sista tiden tycker jag att hon har blivit lite hängig, sover mycket och är inte alltid så pigg på promenaderna. Hon ser dåligt och är döv. MEN, är annars en pigg hund, med stor aptit på mat och kärlek...
Hon har precis löpt och jag tycker att hon har varit väldigt svullen baktill, även nu på slutet.
Har bestämt mig för att åka in med henne i veckan till djursjukhuset och be dem titta och känna igenom henne. Är livrädd för resultatet....
Det är så svårt att veta när det är dags, börjar det närma sig slutet?
Skönt att kunna hjälpa henne, om hon skulle ha ont!
Emellanåt är hon pipig och skällig, men det tror jag inte är för att hon skulle ha ont. Nej, det tror jag mest är som hon vill ha uppmärksamhet....Och för att hon inte hör sig själv. Hon har mycket ljud för sig ibland.
Tex. är det ju inte kul att sitta här nere själv och vänta, när jag är där uppe och nattar barnen!!!
Fick komentaren att -om jag hade haft en så pipig hund, så hade jag tagit bort den. Måste ju vara något galet med den.
Vadå, ska jag ta bort henne bara för att hon är gnällig...?? Ska man göra det med äldre människor också, när de börjar bli lite gnälliga och trötta?
Nej, sådana komentarer hade jag gärna varit utan.....Men allt hänger ju på hur man säger det....
Livskvalitet för hunden, behöver väl inte bara vara raska promenader och ett skärpt sinne. Det kan väl också vara att få gå i lugn och ro och lukta på allt intressant längs vägen. Att varje kväll, få äta äpple tillsammans med Lars. Att få komma upp och ligga och mysa i mitt knä, lite då och då.
Ja, vi får väl höra vad vetrinären säger!
I förmiddag har hon blivit duschad och fönad. Hon älskar när man pysslar om henne. Jag fönade henne och My kammade henne och under tiden somnade Vivi på rygg.

I går var jag hos Camilla och scrappade! Detta blev dagens resultat.
Enkelt och snabbt gick det, och sen fick jag prova Camillas stämplar.........
Jag vill också ha!!!
En trevlig eftermiddag och sen grillning på kvällen. Första kvällen vi satt ute och åt!! Vi grillade tunna revben och jag hade fixat ihop en potatisgratäng också sallad till det. Mums!!!