lördag 21 mars 2009

My har ont i örat!

My har ont i sitt öra. Hon sa det redan i går, när vi satt på båten. Var lite gnällig när vi kom fram, så jag gav henne en halv panodil.00.30 vaknade jag i natt av att hon låg och jämrade sig i sömnen, hon hade ont igen....
Vaxpropp eller öroninflammation? Jag håller helt klart på vaxproppen! Ja, fortsättning följer kanske.....

I natt har det faktiskt varit lite rörigt här. Jag , barnen och Vivi sover i samma rum. My och Tilda i en bäddsoffa, jag och Vivi i en säng och Rasmus på en madrass på golvet. Vivi sover alltid i sängen när vi är här, vilket hon aldrig gör eller får, när vi är hemma. Klok hund som förstår skillnaden!! Detsamma gäller soffan, här hoppar hon direkt upp och lägger sig tillrätta, vilket hon aldrig skulle göra hemma.
Nu tillbaka till natten. 00.30 vaknade alltså My.Hon fick komma över till min säng och fick en halv panodil och ca 20 minuter senare så sov hon igen.Jag slumrade till, strax efter så vaknar jag av att Tilda sitter i sin säng och säger att hon inte vill sova mer. Hoppade bort och la mig i Mys säng, bredvid Tilda. Tilda somnar igen och även jag. Vid 05.30 vaknar Rasmus och frågar om det är morgon...Samtidigt står Vivi och gnäller vid dörren och behöver komma ut och kissa. Säger till Rasmus att han får ligga ett tag till, springer ner där nere och släpper ut Vivi. Rasmus ligger fortfarande vaken när jag kommer upp, säger till honom att han kan komma upp och lägga sig mellan mig och Tilda. Ligger så ett tag, men kommer snart på att det blir lite för trångt, så jag hoppar ner på madrassen istället. Vi somnar om ett tag till!
Ja, så denna natten, har jag provat alla våra sängplatser!!! (Men vad gör man inte för sina älsklingar?)

I dag ringde förresten min granne till min mobil och frågade om det var rätt att det skulle vara folk i vårt hus. Jag hade sagt tidigare att vi skulle till Ven i helgen, så hon antog att det var hela familjen som skulle hit. Jag sa att hon helst inte skulle köra bort Lars "gäster", han kanske skulle bli lite småsur då =0)

fredag 20 mars 2009

Ven!

I dag kom jag till det bästa stället på jorden......
Åkte till Ven i eftermiddag, tillsammans med barnen. Lars ska ha "herrmiddag" i morgon, så vi har flytt fältet! Pappa var så snäll och kom och hämtade oss vid båten, men jag bad honom släppa av mig efter halva vägen och sen promenerade jag resten.
Och gud så vackert allt var, solen sken och allt var tyst och fridfullt. Fick nästan en klump i bröstet...Jag trivs så himla bra här!! Glömmer det i bland, när man inte har varit här på länge!!
Åt och drack gott på kvällen och sen gick vi ner en runda på stranden, i mörkret.
Jätte spännande tyckte barnen!
Nu är det godis dax.....Tur att jag har promenerat i förebyggande syfte!!

torsdag 19 mars 2009

My kan inte sova!

Just nu sitter jag utanför barnens rum och väntar på att de ska somna.
Tilda och Rasmus somnar direkt, men inte My. Helt ok att det tar tid för henne att somna, men fruktansvärt irriterande, när hon ligger och pratar, sjunger och bumpar i väggen. Varenda kväll blir vi ovänner om detta....Känns som om jag har försökt med allt! Nu ligger hon t.o.m och försöker vissla.....Det är svårt att behålla lugnet!!
Det är verkligen tur att man har spärren, för ibland känns det nästan som om det ryker ur öronen på mig!! =0)
Sen blir det klart inte bättre, när man har en hund som står där nere och gråter efter mig.....

I dag har barnen varit hos farmor och farfar ett tag, jag hämtade dem efter jobb.
När vi kom hem, så träffade vi grannbarnen, så vi blev ute ett tag i det härliga vädert. Pratade lite kort med deras mamma (Karin) och vi kom fram till att våra liv har ändrats rätt så mycket om man jämför med för ca 1,5 år sedan. Då var vi båda föräldralediga och hade all tid i världen för att sitta och dricka kaffe och snacka skit.....Nu känns det som om vi aldrig hinner, fast vi bor så närma varandra. Hon har börjat skolan och jag har ju börjat jobba i skolan. Men på påsklovet, då kanske vi hinner....

onsdag 18 mars 2009

Raska promenader

Har inte skrivit på länge, om min "viktkamp". Ville bara berätta att jag har nått mitt mål och kämpar nu med att försöka hålla mig kvar där.....6 kg har jag lyckats att gå ner!
Ja, också var det det här med träningen.......Suck!! Jag är värdelös! Jag kommer aldrig igång, hittar hela tiden ursäkter. Är dålig på att ta mig tid till det!
Men, har i allafall börjat bli duktig på att ta raska promenader. Försöker att hinna med att gå 30 minuter på lunchen, då och då. Känns skönt att ha gjort det, när man kommer hem.
Det är inte mycket, jag vet, men det är bättre än inget!!

Nu är det inte länge tills det är påsk, och då är man ledig igen......Trivs så himla bra, med detta jobbet och dessa arbetstiderna! Ska bli skönt att vara hemma och mysa lite med barnen och kanske t.o.m hinna träffa några vänner!

måndag 16 mars 2009

Gilberts syndrom

I dag känner jag mig verkligen blek och glåmig. Skulle verligen behövt lite sol!!!
Strax efter att jag hade fått My och Tilda, så fick jag reda på att jag har en sjukdom som heter Gilberts syndrom. Den gör att man blir lite gulaktig i hyn och att ögonvitorna i bland kan bli lite gula. Den är inte farlig, men ibland kan jag bli så himla less på det, när jag tittar mig i spegeln......
Det var min mamma som såg det, att mina ögonvitor hade blivit gula, så hon tyckte att jag skulle söka för det. Via några blodprov, så såg de att jag hade för högt bilirubin värde. Min lever klarar visst inte av att bryta ner det, så snabbt som den ska.
Men läkaren sa, att det som var bra med denna sjukdomen, var att, så fort man har fått reda på namnet, så kan man glömma att man har den......
Då vet man att det inte var något farligt och att det inte går att göra något åt det!!
Nej, lite färg på kinderna hade nog gjort susen!!!

söndag 15 mars 2009

Opera - kanske kan det funka!

Nu är vi hemkomna från Lalandia, aningen skrynkliga.... Har haft en trevlig helg med familjen! Det är ju mest för barnens skull, man väljer att åka dit, men vi tyckte allihopa att vi har haft en riktigt bra helg. Det är ju faktiskt så att -Är barnen nöjda, så är vi nöjda!! Det finns inget bättre än glada ungar!!!

I går såg även vi melodifestivalen, som tur var hade de svenska kanaler på tvn.
Trodde nog att Måns skulle vinna, men blev väl inte chockad när "operan" vann.
Tyckte mycket om den också, kanske den kan funka i Ryssland, den sticker ju ut lite mer än allt annat vi har skickat. En annan personlig favorit var ju även "snälla, snälla, snälla", men den tror jag faktiskt inte hade funkat i Ryssland.