lördag 7 februari 2009

Melodifestivalen har börjat....

Var det rätt låtar som gick vidare i melodifestivalen i kväll?
Jag tycker det!!
Har lagt dem som länkar, här på sidan, om ni vill lyssna på dem igen!!

Potatisgratäng!

Då var vi hemma igen!!
Rasmus kastade sig på luren, direkt när han kom hem. Grann-tjejen har varit här och lekt ett tag i eftermiddag. Ramus visade henne ett nytt spel, som han har lånat med sig hem från mormor. Spöktrappan, heter det. Faktiskt ett riktigt kul spel, får verkligen rekomendera det. Rasmus är ju 5,5 år och honom passade det perfekt!!

Jag har förberett med potatisgratäng tills i kväll, här doftar sååå gott......
Jag gör alltid Mat-Tinas potatisgratäng, den går inte att misslyckas med!
Här kommer receptet, om någon skulle bli sugen på att testa:

Sätt ugnen på 180 grader. Skiva 1,5 kg potatis tunnt. Finstrimla en purjolök. Skala 3 vitlöksklyftor och platta till dem med knivbladet. Fräs purjolök och vitlöksklyftor i lite olja, men de ska inte ta färg. Häll i 5 dl grädde och 5 dl mjölk och låt det koka upp. Lägg i potatisen och salta och peppra rikligt. Koka tills stärkelsen har lösts ut och mjölkblandningen har blivit tjock och krämig. Häll upp i ugnsfast form och baka i ugnen 30-40 minuter. Känn med en sticka, så att gratängen är färdig.
SMAKLIG SPIS!!!

fredag 6 februari 2009

Fredag kväll!!

Ja, då var man hemma hos mamma och pappa! Hela gänget är samlat, ja, inte alla, Felix och Noah blev tyvärr sjuka och fick stanna hemma. Synd om barnen, för de hade verkligen sett fram emot att träffa kusinerna. Men så är det ju i dessa tider, alla är sjuka känns det som.
God mat och dricka har vi fått, men det får man ju alltid när man är här!

Detta är min kära moster, Bodil........Mitt uppe i någon diskussion!! =0)Detta är sötisen Albin, som jag är faster till!!

onsdag 4 februari 2009

Ven

Jo då, en god natts sömn gjorde susen. Har mått bättre i dag, fortfarande lite förkyld, men inget allvarligare!

På fredag ska vi åka till Ven. Min mamma och pappa bor där inne. Det är inte så ofta jag är där inne nu för tiden, men i bland saknar jag det. När jag var liten, så hade vi en stuga på min farmors och farfars gård. Varje sommar bodde vi där inne. När skolan slutade, flyttade vi in och några dagar innan den började igen, så flyttade vi hem. Det var toppen!! När jag blev större, så var jag även där inne på helgerna, under resten av året. Jag hade ju alla mina kompisar där inne!!! Det jag önskade mest, var att vi också skulle flytta in där, men så blev det aldrig. Eller jo, när jag flyttade hemmifrån så flyttade mina föräldrar in där........Taskigt ;0)

Men, visst har det också blivit bra. Nu har jag ju alltid möjligheten att åka in! Och även mina barn kan få uppleva somrarna på Ven............För visst är det något visst, Anna-Karin?

Nu på fredag ska vi alla fall åka in för att fira min mammas födelsedag! Vi håller tummarna för att hela familjen ska hålla sig friska nu.

I kväll spelade jag och barnen lite spel, innan det var läggdags. Mysigt!!

tisdag 3 februari 2009

Pizza, mums!!

Har kännt mig risig i dag! Börjat att få lite ont i halsen och kännt mig frusen. Blev rädd ett tag, att det var feber på gång, men det visade sig att resten av mina jobbe kompisar var lika frusna som jag. Vi har verkligen dö kallt i vårt klassrum!! Ska nog sätta på mig långkalsonger i morgon =0(. Ok, en god natts sömn och sen mår jag säkert mycket bättre i morgon!!!

I kväll blev det till att beställa pizza, det var länge sedan. Så gott det var! Det blev en kebabpizza special och en salamipizza. Jag åt en fjärde dels pizza och sen var jag nöjd. Och så mycket bättre det smakar, när man inte har krängt i sig en hel och sen mår så där lite små illa resten av kvällen. Och det bästa av allt är, att nu är lunchen räddad i morgon, pizza rest, mums! Ska ut och fixa ihop en god sallad till det.

måndag 2 februari 2009

Pepparkakor i Februari?

Visst kan man baka pepparkakor i februari..... Köpte pepparkaksdeg strax efter jul, när de sålde ut den billigt. Tänkte att det kan alltid vara bra att ha vid något tillfälle. Och i dag var då tillfället!! Barnen tyckte nog att det nästan var godare nu, till jul äter man ju ändå pepparkakor, stup i kvarten!Tilda verkar må mycket bättre i dag. Har fortfarande ont i halsen, men ingen feber.

Ja, i dag är det måndag och då är det dags för vågen. -1,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Totalt -4,5 kg, känns gött! Har inte satt upp något slutmål inu, borde kanske göra det.....Ok 1 kg till, sen är jag nöjd!! Detta gör jag absolut inte för någon annans skull, enbart för min egen. Man måste ju trivas med sig själv, för att må bra!!

söndag 1 februari 2009

Feber igen!

Jo då, febern kom tillbaka. 38.6 igen! Så det blir till att stanna hemma från jobb i morgon, trist, med tanke på att vi redan är en man kort där. Men så är det, inget att göra åt! På tisdag är Lars ledig, så då får han ta hand om sjuklingen....
Har haft en riktig "inne sittar dag" i dag. Överraskade Lars med nybakade bullar, när han steg upp idag (jobbat natt). Det är kul att baka!! Tyvärr hinner man inte det så ofta, nu för tiden. Innan vi fick barn, så bakade jag mycket. Det var inte mycket "köpebröd" då. Mina baguetter talas det fortfarande om på Lars jobb. Det såg väl lyxigt ut när han kom med sina baguetter och de andra satt där med sina ostmackor =0).
Vi avslutade kvällen med att titta på ice age och äta popcorn. Mysigt!!!

Vi har en grop i vår trädgård!

Näää, attan också, nu snöar det igen! Usch, och jag som tyckte att det kändes som om det var vår på gång..........Ja, ja, jag vet, lite väl tidigt kanske!! MEN JAG LÄNGTAR!!!

Just nu har vi en grop i vår trädgård! Tanken är att vi ska bygga pool där till våren. Ska bli så himla gött!! Ingen stor grej, utan mer en lagom "svalka sig" pool! Ser liksom bilden framför mig, tänk er: Lars står och fixar vid grillen, barnen springer runt och leker och jag, jag ligger och svalkar mig i poolen med ett glas gott rött vin....... Ja, vilken röra vi hade i trädgården, när vi grävde här. Vi grävde egentligen för att byta våra avloppsrör. Och när vi ändån hade grävmaskinen där, så passade vi på att gräva vår "grop".Det var några riktigt jobbiga dagar för killarna, men nu är det gjort!!!

Tilda verkar må lite bättre, för tillfället.Ingen feber. Fick panodil 20.00 i går kväll, kanske den som sitter i fortfarande? Annars snörvlar alla barnen här nu!! Fortsättning följer...