lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans dag!

Vilken bra början, för mina framtida magmuskler. Hostar så att jag har fått träningsvärk i magen! Kanske dags att spinna vidare på det. På måndag ska jag och några jobbe-kompisar ner till stadshuset och kika på gymmet de har där. Ska vara renoverat och fint där- Och GRATIS, för oss kommunal anställda, att träna där!!! Fortsättning följer.....

Får väl först och främst se om jag är frisk tills dess, fick nämligen feber här i går kväll igen. Är så jäkla trött på det!!!


Vill önska alla mina vänner och alla som jag känner, en riktigt trevlig Alla hjärtans dag!!!

Kram på er!

fredag 13 februari 2009

Jaha, då har jag gjort det igen....

Kom precis hem från jourläkarcentralen. Beställde tid där, för jag började tycka att det var lite många dagar nu, som Tilda har haft feber. Sen i söndags!!!
Och givetvis, så var där inget!!! Virus, bara att vänta ut!! Kände det nästan på mig innan vi åkte dit, men sen vill man ju inte heller vara en "dålig" förälder, som kanske missar, om det skulle ha blivit något annat av det. Ja, ja, det kostar ju inget, så varför tveka, men man känner sig ju lite dum..... Fast barnen var nöjda. Tilda fick en fin hårklämma för killet i halsen och en ring för sticket i fingret. Och Rasmus och My fick varsin tatuering, för att de hade varit så duktiga, enligt sköterskan. STOLT MAMMA!!!
Vars en halv panodil till tjejerna och nu sussar alla tre där inne!!
I morgon är Lars ledig, skönt! Ska försöka ta mig ut lite, jag behöver nog lite frisk luft. Bara synd att man blir så hostig, kände det nu i kväll, hostade som en galning hela vägen till bilen.
Usch, jag kände mig riktigt mörkrädd, när vi gick till bilen i kväll. Hade parkerat en bit därifrån, så vi gick genom en "liten park", där var helt mörkt och folk tomt. Kusligt..... Sa till barnen att snabba på, så vi snabbt skulle komma hem. Stackars tjejerna fick små springa =0)
Ja, gud vad mesig man har blivit!! När man var yngre tänkte man inte en tanke på sånt. MEN, visst finns det fler SJUKA människor i dag!!!??!!

torsdag 12 februari 2009

Rasmus bakar!

I dag har jag mått lite bättre, ingen feber, bara så himla trött!
Men i dag har ännu en person anslutit sig till den sjuka skaran.......My!!
Vid lunch i dag, så fick hon feber.
Har försökt att sysselsätta gänget, så gott jag har kunnat. Till eftermiddags fikan, så fick Rasmus baka. Han gillar, när han får pyssla i köket. Detta tipset fick jag, när jag var inne och arbetade på en annan skola, väldigt lätt!! Något du känner igen, Sindhia?

Man tar bara smördegsplattor och delar i lagom bitar. Hackar lite äpplebitar och lägger på. Ringlar över lite flytande honung och pudrar med lite kanel. 225 grader i ca 10 minuter. Super enkelt, när barnen själva vill ordna något.

Nu snarkar alla barnen där inne.....kryss i taket! Men det är väl ett tecken på att My inte mår som hon skulle! Nu ska jag dimpa ner i soffan och dra filten över mig. God natt!!

onsdag 11 februari 2009

Då brast det...

Usch vad man känner sig eländig, när man är sjuk......
Har mått verkligen dåligt i dag. Stannade hemma från jobbet, bara kände att jag inte skulle orka i dag. Tilda har också fortsatt att vara krasslig, så vi två har myst hela förmiddagen. Och innan Lars skulle gå till jobbet, i eftermiddag, så passade vi på att sova i nästan två timmar.....Det behövde vi!! Fullt ös här hemma hela eftermiddagen, men jag får faktiskt säga, att barnen är rätt duktiga på att roa sig själva. Annars har det blivit mycket film, det är ju också en bra barnvakt i sådana här läge.
Fick feber här i kväll, så jag kände mig helt gråtfärdig, när det var dags att lägga barnen.
Det var inte mycket som behövdes för att det skull brista! Frågade My, typ 10 gånger, om hon ville ha näsdroppar. Men det ville hon inte. Jag hann precis ut från rummet, så skriker hon att hon vill ha.......Barnen tittar förskräkt på mig, när jag bölandes ger henne näsdroppar. Jag säger bara -Jag mår iiintee bra, sov nu!!
Nu får jag se hur länge det blir, som jag får sitta vid datorn i kväll. I går somnade My ca 21.30!! Och då hade hon legat i sängen sen 20.00, hon har makalöst svårt för att somna!
Vi har vant dem med att vi alltid sitter vid datorn, tills de har somnat. Men i bland vet man knappt vad man ska hålla på med, tur för mig att jag har bloggen att fixa med!

tisdag 10 februari 2009

Hur ska det bli i tonåren.....

Glömde redovisa för måndagens resultat, -0,2 kg! Suck, nu går det sakta! Totalt 4,7 kg!!
Tyvärr så funkade det visst inte att länka upp låtarn från melodifestivalen,så jag får ta bort dem igen. Det är visst bara svt som får ha dem =0(.

Tilda är fortfarande sjuk. Har varit feberfri, sen i söndags, men i kväll låg den på 38 grader igen!
Så jäkla trist!! Jag själv har också mått blä, i dag. Ont i mina ben, snorig och såå trött. La mig en stund på soffan, i eftermiddag. Kändes väl lite bättre efter det!

I går undrade jag verkligen, vad som tog åt My. Hon var väldigt trött, när hon kom hem från dagis. Vid fikan, så var hon lite strulig, skulle inte äta upp och inte sitta på stolen. Rätt som det var, så välte stolen och hon lade upp ett vrål. Jag rusade dit och frågade var hon hade fått stolen, jag antog ju att hon hade fått den på sig, så som hon skrek. Men det hade hon inte!! Hon skek bara -Det var mitt fel!! -Det var mitt fel, att stolen välte.... Jag försökte trösta henne och förklara att det inte gjorde något, bara hon inte hade slagit sig. Då rusar hon in på toaletten, skrikandes -Låt mig vara!!!! och smäller igen dörren......
HJÄLP, om hon börjar så nu, 3,5 år gammal, hur ska det då bli i tonåren......

måndag 9 februari 2009

Tvillingar!

Jag är en tvilling mamma.......I bland tänker jag faktiskt inte på det. Råkade komma in på en blogg som handlade om tvillingar och då slog det mig att, -ja, man är ju faktiskt rätt så speciell som har tvillingar.
När tjejerna var små så påmindes man, alla kommenterade det hela tiden.
Kommentarer som -Oh, är det tvillingar?, fick man rätt så ofta.
Eh, nä, jag snodde den ena på bb =0).
Eller som- Jag förstår inte hur du kan se skillnad på dem!
-Lär känna dem, så kan du det också!! =0/.
Vi var inställda på att allt skulle bli kaos, när våra "tvillingar", skulle komma. Rasmus var ju bara 2 år och en månad gammal. Men kaos blev det inte, vi kom snabbt in i det. Visst allt tog lite längre tid!
Nu gjorde vi så att Lars var också hemma det första halvåret, vi tog ut föräldrapenning på vars ett barn.
Man lärde sig snabbt olika tricks hur man fick saker att funka.
Vi synkade tjejerna direkt, kändes grymt i början. Skulle den ena äta, så fick vi väcka den andra. Men jag är så tacksam att vi gjorde så, annars hade hela dagarna gått, med bara matningar.
Ja, det första halv året, kändes nästan lite lyxigt. På dagarna så ägnade sig Lars kanske sig mest åt Rasmus, vi var så måna om att han inte skulle glömmas bort, det är lätt att allt bara kretsar runt tvillingarna. Och på kvällarna, när Rasmus var nattad, så kunde vi sitta och mysa med varsin bebis......Det är inte alla som kan det!!
I början på nätterna, så hade tjejerna sondslangar genom sina små näsor. Jag och Lars ställde klockan till när det var dags att sonda nästa gång. De gånger de sov, så "smyg sondade" vi dem. Vi lät dem alltså sova vidare, fast vi sondade dem. Detta gjorde att de sedan tidigt började sova hela nätterna.
Nu för tiden, så tänker jag inte på det så ofta, att vi faktiskt har tvillingar. Nu tänker jag bara att jag har två fantastiska tjejer och så deras fantastiska brossa förstås.....

söndag 8 februari 2009

Snälla, snälla, snälla....

Tyckte verkligen om Emilias låt i går! Trall vänlig! Tyckte även om Snälla, snälla, snälla.....Visst, ingen melodifestivallåt, men den var fin. Lars tycker i bland att jag har lite udda musiksmak =0)
I dag har Tilda blivit sjuk igen....38,8 graders feber och ont i halsen =0(.
Vi sitter här och tittar på Barnen i Bullerbyn och myser. Rasmus och My är ute och leker med grann-barnen och Lars han dammsuger!! Snart dags för lite fika.