fredag 13 mars 2009

Hälsningar från lalandia

Ja,då var vi framme...Lars kom på att här fanns trådlöst internet,så jag var ju bara tvungen att skicka en liten hälsning. Nu är det dags för middag och sen ska vi bort till Monkey Tonkey. tjodilou....

torsdag 12 mars 2009

Då var det dags!

I morgon sticker vi till Lalandia, Äntligen, tycker barnen!!
Ska bli mysigt att komma i väg tillsammans, även om det bara blir över helgen.
Ska bara jobba fram till lunch, sen kör vi!
Vivi får stanna hemma. Mina föräldrar kommer och bor i vårt hus och passar henne.
Nu blir det tyst här på bloggen över helgen, men vi ses nästa vecka igen!!
Hade tänkt att jag skulle försöka mig på att blogga med mobilen, men jag har inte haft tid till att sätta mig in hur det funkar, det får vi ta en annan gång!!
Tjing tjing!!

Låt oss ha kvar valmöjligheten till glödlampan!

Eu har beslutat att ersätta glödlampor med kvivksilverlampor (lågenergilampor), hur tänkte de då......?

Visste ni detta, att om en varm lågenergilampa går i sönder, så ska ni göra så här:Stäng dörren till rummet där den varma lampan gått sönder , Ventilera rummet (öppna ett fönster) och LÄMNA rummet. Den europeiska lamporganisationen ELC rekommenderar att man lämnar rummet i 20-30 minuter. Samla senare upp lampresterna med en bit styvt papper eller kartong och torka golvet och andra ytor i närheten med en fuktig trasa. Lägg lampresterna i en glasburk med lock. Lägg även trasan i glasburken, förslut burken och märk den tex med texten " Kan innehålla kvicksilver från en lågenergilampa". Lämna in burken till returhantering som är avsedd för miljöfarligt avfall. Använd inte dammsugare, eftersom det finns risk att ytterligare finfördela och förånga kvicksilverdropparna och sprida kvicksilvret i luften, vilket ökar risken för inanding av giftet.

Man blir rädd alltså!!! Ska jag ha sådana här lampor i mitt hem, där mina barn finns?
Nä, gå nu snabbt in på www.friskatag.net och skriv på deras protest lista, det har jag gjort!!

Lite mer skrämmande information: Lågenergilampor innehåller ca 5 mg kvicksilver per lampa.Sverige har 2 000 000 hushåll, om varje hem har 50 lågenergilampor betyder det att 0,5 - 1 ton kvicksilver kommer att finnas i våra hem. 5 mg kvicksilver i en kubikmeter luft är en dödlig dos vid inandning.

tisdag 10 mars 2009

Coco pops!

I morgon har vi soptömning! Därför hade jag varit på sopjakt i huset, och placerat det vid ytterdörren. När vi var där uppe för att natta barnen, hörde jag hur Vivi trippade rundor här nere. Jag skyndade mig ner, för jag tänkte att hon nog måste vara kissnödig.......Höll på att dö av skratt, när jag såg henne springa runt i vardagsrummet. Hon hade nosat runt bland soporna och hittat en tom kartong med coco pops (en slags frukostflingor). Luktade säkert jätte gott, så hon hade kört in hela huvudet i paketet och kom nu inte loss. =0)

I går var jag och Lars på bio och såg Män som hatar kvinnor. Vi gillade den, men ibland var den riktigt otäck. Har inte läst böckerna, tror att man kanske hade blivit lite besviken då. Hörde några damer bakom oss, prata om att det hände mer i boken än på filmen. Men filmen var trots allt 2,5 timmar lång, så man kan ju inte trycka in hur mycket som helst!
Ja, vi tyckte i alla fall att den var bra och framför allt var det skönt att komma hemmifrån ett tag, tillsammans!!!

söndag 8 mars 2009

Busfabriken!

Är såå trött i huvudet i kväll! Har varit på kalas på busfabriken, med Rasmus. (Och resten av Sverige.....) Var så sjukt mycket folk, ser ju i och för sig rätt folktomt ut på bilden, men jag lovar, det kryllade av ungar!! Påminn mig för guds skull, att jag aldrig ska åka dit igen, på en helg!!! Men Rasmus var nöjd och det är ju det som är huvudsaken!!! Men han påpekade att det var tråkigt att han knappt träffade Linus (födelsebarnet)! De blev ju av med varandra hela tiden!


Fick tips igår från Lisa, om att de alltid handlade maten på nätet. Är lite sugen på att testa det, så skönt att slippa bära hem allt. Detta stället som de handlade i från, hade en sida där man kunde gå in och skriva in sitt postnummer och på så sätt få svar direkt, om de körde ut till mig. Sen finns det olika tider man kan välja mellan. Olika tider med olika priser. Vi hittade en tid på tisdagar 16.00-22.00, som skulle kosta 59 kr. Sen har de ett slags bonus system, handlar du 2 gånger får du 100kr tillbaka och handlar du 4 gånger så får du 300kr tillbaka. Så alltså kostar frakten i princip inget och de tar inget för packningen heller. Lite dyrare varor tyckte jag attt de hade, men samtidigt så tror jag det blir dyrare, när man jämt och ständigt går och små handlar.

Har tillverkat kort nr 2 nu, till Linus. Och så här blev resultatet: